Dinsdag 16 januari 2018

Stichting Loterijverlies verliest kort geding

Het consumentenprogramma TROS Radar met een item over Loterijverlies mocht maandagavond worden uitgezonden. Dat heeft de rechtbank in Lelystad maandag bepaald.

Stichting Loterijverlies spande maandag een kort geding aan tegen AVROTROS om een verbod op de uitzending af te dwingen. De belangenorganisatie wilde daarmee voorkomen dat het consumentenprogramma negatieve uitspraken zou doen over de kansen voor deelnemers om geld terug te vorderen bij de Staatsloterij.

Presentatrice Antoinette Hertsenberg van TROS Radar vertelde op NPO Radio 1 dat Ferdy Roet, jurist bij de Stichting Loterijverlies, van harte welkom was om in de live-uitzending zijn visie te geven, maar dat hij daar geen gebruik van wilde maken.

De rechter stelde vast dat van laster geen sprake was, dat er voldoende hoor en wederhoor door AVROTROS is toegepast en dat de vrees van Loterijverlies om negatief te worden weggezet niet aannemelijk is geworden. De rechter oordeelde daarom dat het recht van vrijheid van meningsuiting en persvrijheid in dit kort geding zwaarder wogen dan het persoonlijk belang van de stichting.

Bron: Broadcast Magazine/AVROTROS

Bericht delen