Sterren NL wijzigt hitlijst van Top 20 in Top 25
maandag 30 september 2019

Sterren NL wijzigt hitlijst van Top 20 in Top 25

Sterren NL voegt vijf platen toe aan haar hitlijst en doopt de chart om van Sterren NL Top 20 in Sterren NL Top 25. DJ Lucas van Leeuwen en Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, gaven maandagmiddag tijdens Buma NL, het conferentieprogramma voor de Nederlandse muziek, het startschot voor de vernieuwde lijst.

Sinds 2008 bestaat de Sterren NL Top 20, de langstlopende Nederlandstalige chart. Nu wordt de lijst uitgebreid naar 25 titels. “De populariteit van de Nederlandstalige muziek vraagt om meer. Twintig titels bleek te weinig”, aldus Daniel Dekker, hoofdredacteur van Sterren NL. “Er komt heel veel talent boven drijven en ook vanuit de industrie ontstond de vraag naar meer duiding. Sterren NL springt nu in op deze behoefte door onze hitlijst uit te breiden.”

De nieuwe lijst wordt samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40. “In de Sterren NL Top 25 staan de populairste Nederlandstalige hits van dit moment. Deze is samengesteld op basis van airplay, streaming en trends in social media. De Stichting Nederlandse Top 40 heeft al ruim 50 jaar ervaring in het samenstellen van hitlijsten en houdt daarbij rekening met de veranderde muziekconsumptie in de loop der jaren”, zo zegt Erik de Zwart. “Met deze samenwerking tussen de Nederlandse Top 40 en Sterren NL versterken we de betrouwbaarheid en actualiteit van de lijst.”

De Sterren NL Top 25 wordt iedere vrijdag uitgezonden op Sterren NL Radio tussen 12.00 en 14.00 uur en is op televisie iedere zaterdag om 12.15 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen