Dinsdag 16 januari 2018

Sterke start De Nieuwe Wildernis

De eerste Nederlandse natuurfilm in lange tijd, De Nieuwe Wildernis, was afgelopen week de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen. De productie, waarvan de VARA in december een tv-serie zal brengen, volgt het dierenleven in de Oostvaardersplassen gedurende de vier seizoenen en kreeg massale media-aandacht.

Dat resulteerde in een veelbelovende start van de film, waarvoor de makers twee jaar lang opnames hebben gemaakt in het Flevolandse natuurgebied. In dit openingsweekend bezochten al 65.000 bezoekers de film.

Producent Ton Okkerse, die het project bedacht, is buitengewoon trots: “Het is een lange weg geweest, onze cameramensen hebben weer, wind, bittere vrieskou en hitte doorstaan om de bijzondere opnames te kunnen maken. Maar als het publiek dan massaal komt kijken, weet je waarvoor je het hebt gedaan. We zijn ongelofelijk blij met deze fantastische start.”

De Nieuwe Wildernis ging maandag in première in het Concertgebouw in Amsterdam. Daar bracht het Metropole orkest live de filmmuziek van componist Bob Zimmerman tijdens de voorstelling ten gehore. Aangevuld met muzikale bijdrages van jazztrompettist Eric Vloeimans, theaterkoor Dario Fo en het Calefax Rietkwintet leverde dit een nooit eerder vertoonde première op. Er is ook een lespakket ‘Wildernis in de klas’ gelanceerd. Dit educatieve materiaal werd in drie dagen door een recordaantal van 1.500 docenten aangevraagd. Tenslotte beleefde de film donderdag een uitverkochte publiekspremière in Stadsschouwburg Utrecht in het kader van het Nederlands Film Festival.

De natuurfilm van regisseurs Mark Verkerk en Ruben Smit is uitgebracht in 114 bioscopen door heel Nederland; een zeer grote release voor een film waarin geen Hollywood- of Nederlandse filmsterren te zien zijn.

Bron: EMS Films/Broadcast Magazine

Bericht delen