Stepping Stone produceert Blind Getekend voor EO
dinsdag 21 september 2021

Stepping Stone produceert Blind Getekend voor EO

Ben je ongelukkig in je huidige baan? Een nieuw televisieprogramma kan soelaas bieden: Blind Getekend. Het programma, bedacht door producent Stepping Stone, is een variant op succesvolle tv-series als Kopen zonder Kijken en Married at First Sight.

Bij Blind Getekend, dat door de EO zal worden uitgezonden, krijgen mensen de kans om een totaal ander vak te gaan beoefenen. “Bijna een kwart van alle mensen in Nederland is ongelukkig in hun baan. Ze zijn niet happy, voelen te weinig connectie met andere mensen of het werk dat ze doen geeft ze geen vervulling. Of erger: ze krijgen een burn-out”, aldus Duurt Holman van Stepping Stone.

Kandidaten die meedoen aan het programma stappen met support van twee jobcoaches in een totaal ander beroep, iets dat beter bij ze past dan wat ze nu doen. Enig addertje onder het gras: ze moeten hun arbeidscontract blind tekenen. Ze weten dus niet op welke plek ze terecht komen. Dat ervaren ze pas op de allereerste werkdag van hun nieuwe baan. Daarna volgt de camera hun belevenissen gedurende langere tijd om te zien of ze echt gelukkiger worden: zowel in werk als privé.

“Daar ligt ook vaak de crux”, stelt Holman, “want als je ongelukkig bent in je baan, heeft dit ook grote invloed op je privéleven, je relatie en kinderen. Wij denken dat dit programma echt iets teweeg kan brengen voor de mensen die dit traject aangaan. Hopelijk inspireert dit programma anderen ook om eens na te denken over hoe ze in hun baan zitten en of ze daar iets aan kunnen doen.”

De producent zoekt nog kandidaten die interesse hebben en wel hulp kunnen gebruiken. Voor informatie of aanmelden: info@steppingstone.nl. Het is nog niet bekend vanaf welke datum de EO de nieuwe serie gaat uitzenden.

Bron: AD/BM

Bericht delen