Dinsdag 16 januari 2018

Stemmen op canon van Nederlandse tv

In het kader van Televisie 60 jaar kan het Nederlandse publiek via tvcanon.nl stemmen op de meest beeldbepalende televisieprogramma’s van de laatste zestig jaar. Naar welke praatprogramma’s keek men graag, was het Sonja op Zaterdag, Voor de Vuist Weg, of juist de tafelgesprekken bij Barend en Van Dorp? Tijdens het jaar wordt er door de kijker een canon samengesteld met  zestig programmatitels. Er wordt afgetrapt met de categorie Talkshows.

De canon is opgedeeld in twaalf categorieën en om de twee weken kan er gestemd worden op een nieuwe categorie. Er zijn ook categorieën voor; spiritualiteit, human interest, cultuur, drama, humor, kinderen/jeugd, muziek, amusement, actualiteit, diversen en sport. Voor elke categorie zijn twaalf programmatitels geselecteerd waar het publiek vijf programmatitels uit kiest. De bezoeker kan ook zelf een titel aandragen. Op 2 oktober worden de winnende titels bekend gemaakt.

Op 2 oktober bestaat de televisie in Nederland zestig jaar. De publieke omroep staat hier het hele jaar uitgebreid bij stil. Vanaf maandag 7 februari zendt Omroep MAX het programma Heb je dat gezien? uit. In dit programma wordt er terug gekeken op verrassende, ontroerende en bijzondere televisiemomenten.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen