Woensdag 17 januari 2018

Steeds meer huishoudens met Connected TV

Internettoegang via het tv-toestel is inmiddels in 42 procent van de Nederlandse huishoudens een feit. 88 procent van de huishoudens heeft digitale tv. In twee op de drie huishoudens is een tablet aanwezig.

Dit blijkt uit de Media Standaard Survey (MSS) die door Kantar TNS wordt uitgevoerd in opdracht van SKO en de andere organisaties die verantwoordelijk zijn voor de belangrijkste mediabereiksonderzoeken. In de eerste helft van 2017 werden er 2.981 huishoudens en 2.506 individuen van 13 jaar of ouder ondervraagd.

In 15 procent van de huishoudens is een mediacenter of dongle voor op de tv (zoals Apple TV of Google Chromecast) aanwezig. 

88 procent van de Nederlandse huishoudens is voorzien van digitale televisie op één of meer toestellen. Dit percentage digitale ontvangst bleef op het niveau van de tweede helft van 2016. 

De helft van de huishoudens (50 procent) geeft aan een digitale aansluiting via de kabel te hebben. 18 procent van de huishoudens heeft digitale aansluiting via internet. In 11 procent van de huishoudens is glasvezel te vinden als bron van digitale ontvangst. 6 procent van de huishoudens ontvangt tv via Digitenne op één van de toestellen en 3 procent heeft een schotel.

Deze percentages zijn vergelijkbaar met die van de tweede helft van vorig jaar. Wel daalde het aantal huishoudens met analoge ontvangst op één of meer tv-toestellen verder van 22 procent in de tweede helft van 2016 naar 18 procent in de eerste helft van 2017.

35 procent van de huishoudens heeft een harddiskrecorder aangesloten op één of meer toestellen. Dit percentage is vergelijkbaar met de tweede helft van 2016. 25 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een harddiskrecorder geïntegreerd in de settopbox. 

84 procent van personen van 13 jaar en ouder is in bezit van een smartphone. Dit percentage is gelijk aan de tweede helft van 2016. 

Bron: SKO/BM

Bericht delen