Woensdag 17 januari 2018

Statement RTL en Blue Circle over hulpprogramma's

RTL en Blue Circle hebben gezamenlijk gereageerd op het artikel in NRC over een aantal van de hulpprogramma’s op de RTL-zenders. Volgens beide partijen wordt in het artikel een eenzijdig beeld geschetst dat geen recht doet aan de werkelijkheid. ‘Hulpprogramma’s RTL misleiden deelnemers’ kopte het NRC gisteren.

Volgens de krant worden deelnemers aan hulptelevisieprogramma’s van RTL door de makers ernstig misleid. Ook blijken zij gebonden aan verregaande maar strikt geheime contracten.

“Wij vinden dit heel jammer. We zien het als onze taak om de mensen die aan deze hulpprogramma’s meewerken ook echt te helpen. Met die insteek zijn we programma’s als Een Nieuw Begin, Geef Mij Nu Je Angst, Obese, Gepest, Ontvoerd, Diagnose Gezocht en Uitstel Van Executie ook ooit gestart. We behalen hiermee al jaren positieve resultaten. Dat neemt niet weg dat het altijd kan gebeuren dat er iets niet helemaal naar wens gaat. We hopen dan dat mensen bij ons aankloppen, zodat wij samen naar een oplossing kunnen zoeken.”

In de aanloop naar dit artikel hebben RTL, Blue Circle en alle betrokken partijen tientallen vragen ontvangen van NRC. “Slechts een klein deel van de antwoorden is overgenomen. Aangezien het gaat om programma’s uit 2013 en 2014 zijn sommige antwoorden, in de korte tijd die ons is gegeven, lastig te achterhalen, maar dat gaan wij alsnog doen om waar mogelijk verbeteringen in het proces door te kunnen voeren.”

Bron: NRC/RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen