dinsdag 16 januari 2018

Stand-up en commentaarwedstijd op Eurosport

Eurosport bestaat 25 jaar. Onder het motto We Live For Live viert de pan-Europese sportzender dit in Nederland en Vlaanderen met – onder meer – een commentaarwedstrijd voor kijkers en met Stand Up Commentary: vijf comedians in de rol van co-commentator.

Voor Stand Up Commentarystrikte Eurosport Benelux al Howard Komproe, Peter Pannekoek, Tex de Wit (allen onder dak bij Toomler/Comedy Train) en Rauw Spul (Kay de Jong en Gert Jan Groen, Puuree). Aan dit lijstje worden later wellicht nog meer namen toegevoegd. De voorlopige planning is:
Donderdag 8 mei: Peter Pannekoek LIVE bij Fight Club (met Ronald Wüstenberg)
Maandag 19 mei: Rauw Spul LIVE bij WWE Vintage (met Sander Schrik)
Dinsdag 20 mei: Tex de Wit LIVE bij het ATP-toernooi van Düsseldorf (met Abe Kuijl)
Maandag 26 mei: Howard Komproe LIVE bij Roland Garros (laatste wedstrijd v/d dag, met Kristie Boogert)

Maar niet alleen zij laten de komende weken horen hoe het wél moet (bijna niets zo veelbesproken als sportcommentaar): ook de kijker kan zich – eindelijk – bewijzen. En wel in ‘degrootste commentaarwedstrijd ooit gehouden’. De allerbeste stuurlui gaan met twee personen als VIP’s naar de Tour de France, de WTCC op Spa of de US Open.

Speciaal voor deze wedstrijd creëerde Eurosport een online platform waarop iedereen die zich uitgedaagd voelt een wieler-, autosport of tennisfragment kan becommentariëren. Aan de deelnemers uiteraard óók de challenge om hun bijdrage via social media te delen met vrienden en bekenden. De commentaarwedstrijd is te vinden op http://25live.eurosport.com.

Bron: Eurosport/Broadcast Magazine

Bericht delen