Dinsdag 16 januari 2018

Stan van Engelen hoofdredacteur televisie VPRO

Stan van Engelen volgt 1 januari Frank Wiering op als hoofdredacteur televisie van de VPRO. Samen met Karen de Bok gaat hij leiding geven aan de ontwikkeling en uitvoering van de programmastrategie van de VPRO.

Van Engelen maakt zich al jaren sterk voor programmavernieuwing en innovatie en hij heeft laten zien hoe je de VPRO crossmediaal kunt versterken en hieraan vorm kunt geven. Hij zette onder meer het documentaire platform Holland Doc op, was met Karen de Bok verantwoordelijk voor de omroepbrede themaweek over democratie Wij zijn de Baas, deed alle crossmediale activiteiten rond In Europa en stond aan de wieg van Metropolis, de buitenlandrubriek van de VPRO die wordt gemaakt door een wereldwijde poule van jonge lokale filmmakers.

“Als eindredacteur heb ik de afgelopen vijf jaar veel aandacht gehad voor nieuwe vormen van televisie maken. Door daarbij nooit te kiezen voor de vernieuwing om de vernieuwing, maar altijd het belang van een sterk programma voorop te houden, heb ik ervaren dat je ook in lastige tijden innovatieve ideeën gerealiseerd kunt krijgen en daarmee een breed publiek kunt bereiken,” aldus Van Engelen.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen