Article header image

Staatssecretaris lanceert Omroep Mik

Staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid lanceert vrijdag Omroep Mik. Dat gebeurt in de laatste uitzending van 5op2 met Lucille Werner van de NTR. Omroep Mik is een online omroeporganisatie voor en door jongeren met een beperking. Door middel van hulp en tips wil de omroep meer jongeren met een beperking aan een baan helpen.

Zes jongeren uit de doelgroep vormen de redactie. Zij gaan op zoek naar tips, achtergrondinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. De Krom: “Omroep Mik daagt jongeren met een beperking uit om na te gaan waar hun talenten liggen en hoe ze die kunnen ontwikkelen. De nadruk ligt op wat zij wel kunnen en hoe ze dat kunnen verzilveren. Je eigen geld verdienen, iets doen waar je goed in bent, waar je erkenning en waardering voor krijgt; dat geeft zelfvertrouwen. En dat verdient iedereen, niemand uitgezonderd.”

Omroep Mik zal aanwezig zijn waar haar doelgroep zich begeeft: Facebook, Twitter, Hyves, enzovoorts. Mik wil haar diensten zo concreet en laagdrempelig mogelijk aanbieden door middel van YouTube-filmpjes en de informatie op haar eigen site omroepmik.nl. De omroep richt zich primair op vragen als Hoe vind ik werk?, Hoe moet ik solliciteren? en Hoe pakken anderen dat aan?. Maar de omroep mikt ook op vragen over doorleren en carrièremogelijkheden.

Bron: Omroep Mik/Meternieuws

Bericht delen