dinsdag 16 januari 2018

Sport1 Voetbal zaterdag van start

Zaterdag 25 augustus lanceert Sport1 het nieuwe themakanaal Sport1 Voetbal. Op dit kanaal zal Sport1 24 uur per dag naast honderden live voetbalwedstrijden ook samenvattingen en voetbaldocumentaires uitzenden. Tevens wijzigt Sport1 vanaf zaterdag ook de naam van het eerste kanaal van Sport1 Live in Sport1 Select. Net als Sport1 Select wordt Sport1 Voetbal ook in HD aangeboden.

In januari 2011 thematiseerde Sport1 het tweede en derde kanaal al in een golf- en tenniszender. Met ingang van komend weekend beschikt Sport1 dus over vier 24/7 kanalen en 2 Extra kanalen die door het leven gaan als: Sport1 Select, Sport1 Voetbal, Sport1 Golf, Sport1 Tennis, Sport1 Extra 1 en Sport1 Extra 2.

Sport1 heeft deze zomer de voetbalprogrammering fors uitgebreid. Als laatste voegt Sport1 nu ook de Brazilaanse competitie en de Amerikaanse Major League Soccer toe aan het uitgebreide voetbalpakket, dat naast deze competities, onder meer bestaat uit de Engelse Premier League, de Spaanse Primera Division, de Duitse Bundesliga en de UEFA Champions League. Daarnaast verlengde de zender onlangs ook de contracten met de Italiaanse Serie A en de Franse Lique 1.

Will Moerer, general manager Sport1: “Je merkt dat de eerdere thematisering de herkenbaarheid ten goede is gekomen. De abonnee weet nu het golf en tennis veel beter te vinden. Het is dan ook logisch dat we onze belangrijkste content, het buitenlands voetbal, nu zo veel mogelijk op een kanaal programmeren. We hadden natuurlijk al onder andere de Engelse, Spaanse, Duitse en Italiaanse competities en hebben nu ons rechtenpakket ook nog fors uitgebreid met, naast de grote competities ook de competities uit opkomende landen als Frankrijk, Portugal en Griekenland.”

Moerer vervolgt: “Op het eerste kanaal, Sport1 Select, blijven we naast het vele topvoetbal ook de andere sporten zoals golf, tennis. NBA basketball, beachvolleyball, Moto GP en atletiek uitzenden. De beste sport van dat moment wordt door Sport1 geselecteerd. Vandaar ook de keuze voor Sport1 Select als zendernaam.”

Bron: Sport1

Bericht delen