Dinsdag 16 januari 2018

Sport1 heeft uitzendrechten Belgisch voetbal

Sport1 heeft voor de komende drie jaar de uitzendrechten verworven van het Belgische voetbal. Het gaat om de rechten voor televisie, internet, mobiel en pay-per-view.

De zender heeft de mogelijkheid om maar liefst 150 wedstrijden uit de Belgische competitie live uitzenden (inclusief de play offs). Daarnaast worden er op maandag highlights getoond van de belangrijkste wedstrijden. Ook heeft Sport1 het recht een aantal interlands van de Rode Duivels live uit te zenden.

Ook is het contract met de rechtenhouder van het Franse voetbal, de Ligue 1, met één jaar verlengd. Van deze topcompetitie worden live wedstrijden en de highlights uitgezonden.

Will Moerer, general manager Sport1: “Het spreekt voor zich dat ik heel blij ben met het verkrijgen van zowel de Belgische en Franse voetbalrechten. Ik denk dat je kan stellen dat we nu op gebied van buitenlands voetbal meer dan compleet zijn. We hebben natuurlijk al de Engelse, Spaanse, Duitse, Italiaanse en Schotse uitzendrechten en ook die van de UEFA Champions League. Nu we ook de Belgisch en Frans voetbal gaan uitzenden kunnen we via onze kanalen wekelijks tientallen voetbalwedstrijden live aan de Sport1 abonnees aanbieden.”

Bron: Sport1/Broadcast Magazine

Bericht delen