Special Media Awards zoekt mediamakers met verstandelijke beperking
zaterdag 10 september 2022

Special Media Awards zoekt mediamakers met verstandelijke beperking

Tijdens de Week van de Mediawijsheid 2022 organiseert Amerpoort op 10 november de feestelijke, landelijke Special Media Awards bij Beeld & Geluid in Hilversum. Een prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken.

De presentatie ligt dit jaar weer in handen van Irene Moors en Kevin van den Berg. Vanaf nu hebben mediamakers een maand lang de tijd om hun mediawerk in te sturen.

Een vakjury van bekende Nederlanders uit de (online) mediawereld beoordeelt alle inzendingen. Nieuwe vakjuryleden dit jaar zijn Maarten Steendam (Talpa), Karim Amghar (WIJWIJS/NTR), Sanne en Erik Jan (Tik Tok team Plagiaat). Daarnaast zijn Sander Pat, Carolien Borgers en Kirsten Jassies de vertrouwde gezichten van de vakjury.

Maarten Steendam, onder andere bekend als presentator van Hart van Nederland, kijkt uit naar zijn eerste keer als vakjurylid: “Ik ben verguld met mijn rol als jurylid, want ik heb al veel moois gehoord over de Special Media Awards. Ik kan niet wachten om alle inzendingen te zien, en straks de blije gezichten van de winnaars!”

Amerpoort nam een aantal jaren geleden het initiatief voor de organisatie van dit evenement en wil hiermee op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven, samen met Netwerk Mediawijsheid. Dit jaar werken weer meer dan 20 organisaties uit de sectoren zorg en welzijn, (online) media en ook koepelorganisatie Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland mee aan de organisatie van dit unieke, feestelijke evenement.

Mediamakers
Zelf media maken is vanzelfsprekend geworden. Een vlog op YouTube, een foto op Instagram, je eigen radioprogramma of je game talenten op Twitch laten zien. Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn actieve mediamakers en hebben leuke accounts op sociale media. Met de Special Media Awards worden zij opgeroepen om hun creaties te laten zien aan een breder publiek.

Aanmelden
Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tot 9 oktober op de website www.special-media-awards.nl. De Special Media Awards worden op 10 november uitgereikt. De uitreiking is dan ook te volgen via een livestream.

Bron: Amerpoort/BM
Foto: Esther Meijer

Bericht delen