Soundos en Leo Alkemade in vernieuwde versie Echt Waar?!
Maandag 05 augustus 2019

Soundos en Leo Alkemade in vernieuwde versie Echt Waar?!

Echt Waar?! komt terug. In deze spelshow draait alles om ongelooflijke waarheden – en geloofwaardige leugens. Het nieuwe seizoen staat onder leiding van presentator Jan Versteegh. In elke aflevering leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi steeds twee verhalen of stellingen voor.

Vervolgens is het aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Echt Waar?! is vanaf zaterdag 7 september om 21.30 uur te zien bij SBS6.

In elke aflevering spelen honderd kandidaten, onderverdeeld in tien groepen van tien mensen. De leden van elke groep spelen voor dezelfde club, vereniging of stichting, die is aangesloten bij de VriendenLoterij. Alle kandidaten maken kans om (een deel van) 50.000 euro voor hun eigen club te verdienen.

De honderd kandidaten beantwoorden de vragen individueel. De verhalen en stellingen in Echt Waar?! kunnen overal over gaan en worden door Soundos en Leo op verschillende manieren gepresenteerd. Van Broodje Aap-verhalen, gekke wetten en de herkomst van spreekwoorden, tot opvallende nieuwsfeiten en bizarre verhalen over bekende Nederlanders. Het kan ook zo zijn dat de vraag aan de hand van foto’s of video’s worden gesteld – welke foto of video is echt en welke niet?

De kandidaten moeten dus beredeneren welk verhaal waar is – alleen dan kunnen ze geld voor hun club verdienen. Kiest een kandidaat een verkeerde stelling? Dan ligt hij of zij uit het spel. Aan het eind van elke aflevering is duidelijk met welk deel van de 50.000 euro een club of vereniging de studio weer verlaat: dat hangt af van het aantal kandidaten dat op dat moment nog in het spel zit.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen