woensdag 17 januari 2018

Sorry voor Alles: verborgen cameraprogramma van AVROTROS

Kun je iemand een maand lang volgen met een verborgen camera? Dat kan! In het nieuwe programma Sorry voor Alles, gepresenteerd door Jan Smit, gebeurt het. Vanaf zaterdag 11 november speelt wekelijks één nietsvermoedende Nederlander 30 dagen lang onwetend de hoofdrol in een spel over zijn eigen leven.

Een maand lang wordt de hoofdpersoon met verborgen camera’s gevolgd en in buitengewone en bizarre situaties gebracht, zonder dat hij of zij er zelf iets van afweet. Samen met vrienden en familie wordt een complot gesmeed. 

Aan het einde van de maand wordt de kandidaat naar de studio gelokt, om daar het spel van zijn leven te spelen. Presentator Jan Smit zegt ‘sorry voor alles’ en maakt alles goed met persoonlijke prijzen in een spannend vragenspel van 4 rondes en een finale die helemaal in het teken staan van de afgelopen 30 dagen van het leven van die kandidaat.

Het format van het programma lijkt enigszins op Bananasplit, een Nederlands televisieprogramma van de TROS dat vanaf 1980 tot 2004 gepresenteerd werd door Ralph Inbar en vanaf 2009 door Frans Bauer. Eind jaren ’80 behaalde dat programma 5 miljoen kijkers, bij gebrek aan concurrerende zenders.

In Vlaanderen is de tv-show Sorry voor Alles met de verborgen camera al een groot succes sinds 2016. Het programma van televisiezender Eén met presentator Adriaan Van den Hoof dingt dit jaar zelfs mee naar een International Emmy Award.

Sorry voor Alles: vanaf zaterdag 11 november op NPO 1, 20.30 uur.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen