Sony registreert WK-wedstrijden in 4K Ultra HD

In juni van vorig jaar maakte Sony bekend graag het WK voetbal van 2014 in 4K Ultra HD-resolutie te willen opnemen en uitzenden en in september werd gemeld dat in ieder geval de finale in deze hoge resolutie vastgelegd zou worden.

Vandaag laat de Japanse fabrikant samen met de FIFA weten dat er nog twee volledige wedstrijden in 4K-resolutie geregistreerd worden.

Sony meldt dat het om ronde 16 op 28 juni, de kwartfinale op 4 juli en de finale gaat. Echter, het lijkt erop dat deze wedstrijden niet live uitgezonden worden maar onderdeel uitmaken van een officiële promotievideo die na het wereldkampioenschap te zien zal zijn. Mogelijk wordt de finale wel in 4K-resolutie uitgezonden, maar alleen op een aantal speciale locaties en tijdens speciale evenementen.

Sony heeft al meerdere malen aangegeven vol in te zetten op de 4K Ultra HD-resolutie, met een compleet assortiment producten. De Japanse fabrikant lanceert onder meer 4K-camcorders, home cinema systemen met 4K-ondersteuning, 4K-projectoren en diverse nieuwe 4K Ultra HD tv’s.

Bron: TheNextWeb/Home Cinema Magazine

Bericht delen