Woensdag 17 januari 2018

Snooker tien jaar lang te zien bij Eurosport

Eurosport, World Snooker en IMG hebben hun contract rond de televisie- en digitale uitzendrechten van 18 World Snooker toernooien verlengd met tien jaar. Eurosport verstevigt hiermee z’n positie als home of snooker.

De toernooien zijn door deze deal tot en met seizoen 2025/26 live en exclusief te zien in 54 Europese landen. In aanvulling daarop schotelt de sportzender snookerliefhebbers een keur aan verdiepende programma’s voor, met inzet van een aantal vooraanstaande spelers. Met de Eurosport Player kunnen fans schakelen tussen de wedstrijden op verschillende tafels.

Peter Hutton, CEO Eurosport: “Snooker heeft een buitengewoon trouwe aanhang en veroverde, sinds het in 2003 voor het eerst bij Eurosport was te zien, een prominente plek in onze programmering. Dat droeg, ook door achtergrondseries als The Ronnie O’Sullivan Show, sterk bij aan de populariteit van de sport. Snooker bezorgt ons al jaren excellente kijkcijfers en we zijn dan ook heel blij dat we de fans, in partnerschap met World Snooker, de komende jaren en zowel lineair als door middel van de Eurosport Player, kunnen blijven bedienen van live en veelal exclusief verslag van de grootste toernooien.”

Barry Hearn, President van World Snooker: “Deze deal markeert een belangrijk moment voor onze sport. Eurosport speelde de afgelopen dertien jaar een cruciale rol in de snelle groei van snooker in Europa en maakte het tot de graag geziene en hoog gewaardeerde sport die het nu is. Geweldig dat we die groei de komende 10 jaar, zij aan zij met Eurosport, door kunnen zetten.”

Bron: Eurosport/Broadcast Magazine

Bericht delen