Woensdag 17 januari 2018

Snapje? wint Gouden Kinderkast

Vrijdagavond is bekend gemaakt dat de NTR-serie Snapje? de Cinekid Gouden Kinderkast 2016 heeft gewonnen. De Gouden Kinderkast is een genre overstijgende prijs, waarmee de vakjury van Cinekid bepaalt welk programma het beste jeugdtelevisieprogramma van het jaar is.

Snapje? is een serie van 9 liedjes met videoclip van 2 minuten die ervoor zorgen dat het kwartje valt, of waarmee je een handig ezelsbruggetje leert. Aan de Snapjes werkten verschillende grote namen mee, zoals De Staat, Racoon, Katinka Polderman en Mascha Halberstad.

De jury prijst Snapje? vanwege ‘de toegankelijke manier voor kinderen om basisprincipes en regels te leren. De vaak humoristische beelden helpen om de informatie te verduidelijken. De refreinen van de liedjes zorgen ervoor dat je het makkelijker kunt onthouden’. En ook prijst de jury ‘het feit dat kinderen in aanraking komen met verschillende soorten muziek van eigen bodem.’

De film Meester Kikker van Anna van der Heide won de Cinekid Leeuw voor Beste Nederlandse Familiefilm. Ook op het gebied van nieuwe media werden prijzen uitgereikt: de jury koos de met apps te programmeren robots Dash & Dot uit als de beste nieuwe mediaproductie van 2016.

Bron: NTR/Cinekid/Broadcast Magazine

Bericht delen