Woensdag 17 januari 2018

Smerige zaken bij SBS6

Rob Geus doet komende zondag in zijn nieuwe SBS6-programma Smerige zaken een schokkende ontdekking. De afgelopen weken heeft de hygiëne-expert intensief onderzoek gedaan, in een ziekenhuis in het midden van het land naar aanleiding van klachten van meerdere patiënten.

Daar waar een ziekenhuis het toppunt van hygiëne moet zijn, worden geoxideerde infusen, stofvlokken en vervuilde kamers aangetroffen. En dat op een hartafdeling die strikt bacterievrij moet zijn.

De patiënten die aan de bel trekken, geven aan dat dit ziekenhuis met mensenlevens speelt en dat zij nergens met hun klacht terecht konden. Het roept zoveel vragen op dat Geus deze kwestie heeft voorgelegd aan Tweede Kamerlid Henk van Gerven (SP) die op zijn beurt vragen gaat stellen aan minister Schippers over deze dubieuze kwestie.

In Smerige zaken gaat Rob aan de slag met noodkreten van burgers. Hij gaat op onderzoek uit, inclusief verborgen camera, en zal tot het uiterste gaan om de onderste steen boven te krijgen. Onhygiënische wantoestanden waarbij de verantwoordelijken op het matje worden geroepen.

Smerige zaken is te zien vanaf 22 mei om 21.30 uur bij SBS6.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen