Slogan Eurovisie Songfestival 2020 is Open Up
Vrijdag 25 oktober 2019

Slogan Eurovisie Songfestival 2020 is Open Up

Open Up is de slogan van het Eurovisie Songfestival 2020, dat volgend jaar mei voor het eerst in 40 jaar weer in Nederland gehouden wordt. De slogan en het achterliggende verhaal zijn de basis voor alle creatieve keuzes die worden gemaakt rondom de drie live shows en het evenement in Rotterdam.

Sietse Bakker, Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival 2020: “We hebben gezocht naar een thema dat vertelt waar Nederland voor staat; een land met een open blik naar de wereld, waar we onze mening, met respect voor elkaar, niet onder stoelen of banken steken. We hebben ook gezocht naar een thema dat past bij de tijd waarin we leven. Een tijd waarin mensen zich zorgen maken over polarisatie en de vrijheid om te zijn wie je wilt zijn niet altijd zo vanzelfsprekend is als we zouden willen. Met de slogan Open Up nodigen we mensen uit zich open te stellen voor de ander, voor meningen, elkaars verhalen en natuurlijk voor elkaars muziek.”

Het thema en de slogan, samen de ‘creatieve kapstok’ voor de organisatoren, zijn ontstaan door middel van co-creatie met een diverse groep Nederlanders en het creatieve team van het Eurovisie Songfestival 2020. “Dit thema is tot stand gekomen na workshops met tientallen mensen uit de creatieve sector en straatgesprekken met mensen uit heel Nederland. Daarmee kiezen we niet alleen voor een creatieve richting die breed gedragen wordt, maar laten we Europa en de wereld ook zien dat we in Nederland dingen écht samen doen”, benadrukt Sietse Bakker.

Jon Ola Sand, Executive Supervisor van het Eurovisie Songfestival voor de European Broadcasting Union (EBU): “Open Up is de perfecte slogan voor de 65ste editie van het Eurovisie Songfestival. In 1956 konden nog maar 7 landen de wedstrijd bekijken, maar inmiddels is de show openlijk beschikbaar voor heel Europa, Australië en nu via streaming voor de hele wereld. Universaliteit en inclusiviteit zijn kernwaarden voor het Eurovisie Songfestival, dat met trots diversiteit viert door middel van muziek. Nu kunnen we hieraan een nieuwe waarde toevoegen: openheid. Dit is een sterke boodschap voor de tijd waarin we leven en ik weet zeker dat NPO, NOS en AVROTROS deze zullen omarmen voor de show van volgend jaar.”

Bron: NPO/BM

Bericht delen