Slachtofferhulp roept slachtoffers The Voice of Holland op zich te melden
maandag 20 juni 2022

Slachtofferhulp roept slachtoffers The Voice of Holland op zich te melden

Slachtofferhulp Nederland roept slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland op zich te melden. De organisatie laat aan Nu.nl weten bang te zijn dat met het wegvallen van het meldpunt van advocatenkantoor Van Doorne, mensen denken nergens meer terecht te kunnen.

Woensdag 15 juni sloot het advocatenkantoor de zogenoemde Van Doorne SpeakUp-line en kunnen enkel mensen die al zich eerder hebben gemeld nog tot 29 juni gebruikmaken van het platform. Reden is dat het onderzoek in een nieuwe fase is beland.

Van Doorne doet in opdracht van The Voice-producent ITV onderzoek naar deze meldingen. ITV zegt dat mensen nog steeds contact kunnen opnemen met het onderzoeksteam, maar toch voelt Slachtofferhulp zich genoodzaakt zich uit te spreken.

Direct betrokkenen zeggen namelijk uit eerste hand te weten dat meerdere slachtoffers zich nog altijd niet hebben gemeld. Slachtofferhulp zegt deze mensen, die twijfelen over het melden of aangeven van grensoverschrijdend gedrag binnen The Voice, op meerdere vlakken te kunnen ondersteunen. Dit hoeft niet altijd te resulteren in een melding of aangifte bij de politie.

Bestuursvoorzitter Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland benadrukt dat goede ondersteuning belangrijk is. “Er mag geen slachtoffer in de kou blijven staan”, aldus Jansen. “Elk slachtoffer moet daarbij eigen keuzes maken, maar we weten dat contact met bijvoorbeeld lotgenoten zorgt voor (h)erkenning, en dat zorgt voor herstel.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen