Woensdag 17 januari 2018

Skûtsjesilen in 2018 opnieuw op landelijke televisie

Het SKS Skûtsjesilen wordt ook in 2018 uitgezonden op NPO 1 door Omroep MAX en Omrop Fryslân. Net als dit jaar zal er een dagelijks Skûtsje Journaal komen tijdens de twee weken SKS Skûtsjesilen.

Dat programma zal opnieuw geproduceerd worden door Omrop Fryslân voor Omroep MAX. Het Skûtsje Journaal was afgelopen zomer overdag het best bekeken programma van NPO 1.

De Sintrale Kommisje Skûtsjesilen is verheugd over de voortzetting van de samenwerking tussen Omrop Fryslân en Omroep MAX. Voorzitter René Nagelhout: “Dat betekent opnieuw landelijke aandacht voor het skûtsjesilen in het geheel en de SKS in het bijzonder. Afgelopen zomer hebben we heel erg veel positieve reacties gehad op het Skûtsje Journaal uit alle delen van het land.” 

Ook MAX-directeur Jan Slagter is tevreden: “Het programma is goed ontvangen, waaruit blijkt dat deze traditionele Friese sport landelijke aandacht verdient.”

Voor het Skûtsje Journaal maakt Omroep MAX gebruik van de faciliteiten en journalisten van Omrop Fryslân. Slagter over die samenwerking: “De know how over het Skûtsjesilen en hoe dat mooi in beeld te brengen zit bij de Omrop, ik ben heel blij dat wij daarvan gebruik kunnen maken.” 

Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker van Omrop Fryslân is ook enthousiast over de voortzetting van de samenwerking: “Naast onze eigen Skûtsje programmering laten we hiermee op het landelijke net zien wat we kunnen, en dat is heel veel. Verder is de samenwerking met Omroep MAX prettig en zorgt die er bovendien voor dat publiek geld efficiënt wordt besteed.”

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen