Woensdag 17 januari 2018

Skiester Lindsey Vonn verbindt zich aan Eurosport

Lindsey Vonn, de meest succesvolle downhill skiester aller tijden, heeft zich verbonden aan Eurosport. Kern van de samenwerking is de productie van een tv-serie die fans een kijkje biedt in het leven van het icoon. Chasing History start in februari 2017 en toont Vonn terwijl zij haar droom najaagt om het record aantal World Cup zeges te verbreken.

De Amerikaanse Vonn schreef maar liefst 76 World Cup overwinningen op haar naam in een carrière die inmiddels 16 seizoenen telt. Vonn geeft Eurosport all access. De serie toont haar ontspannen met vrienden en familie, ver weg van de piste en tijdens trainingssessies.

Vonn: “De komende 18 maanden zijn voor mij misschien wel de belangrijkste uit mijn carrière. Ik vind het dan ook ontzettend gaaf dat ik deze periode met Eurosport, toch de wintersportzender bij uitstek, en haar kijkers mag delen. Chasing History is voor mij een bijzonder project. Ik neem de kijker mee op een reis vol pieken en, waarschijnlijk, ook vol dalen. Een heftige reis, die uiteindelijk moet leiden naar, voor mij althans, onvergetelijke sportmomenten.”

De serie is onderdeel van Eurosport’s aanloop naar PeyongChang 2018. In juni 2015 verwierf Discovery Communications (waartoe Eurosport behoort) voor 50 Europese landen (waaronder Nederland en België) de uitzendrechten van de Olympische Spelen – voor de edities van 2018, 2020, 2022 en 2024.

Bron: Eurosport/Broadcast Magazine

Bericht delen