Dinsdag 16 januari 2018

Sipke Jan Bousema weg bij AVRO

Sipke Jan Bousema, onder meer presentator van het programma Opsporing Verzocht, gaat per 1 juli weg bij de AVRO. De presentator en de omroep hebben “in goed overleg besloten een punt te zetten achter hun vruchtbare samenwerking”, lieten zij woensdag weten. Bousema heeft twaalf jaar voor de AVRO gewerkt.

Hij wil “zijn horizon gaan verbreden” en zich richten op een breder scala aan presentatiewerkzaamheden. “Programma’s maken, commercieel of publiek, is en blijft het leukste wat er is, en ik kan niet wachten om dat nieuwe avontuur in te duiken”, aldus de presentator. Ook heeft hij met zijn productiemaatschappij SJB Media onlangs de eerste stappen gezet naar een zelfstandig producentschap. Naast het produceren van programma’s houdt SJB Media zich bezig met de ontwikkeling van websites en de organisatie van evenementen en presentaties.

De 34-jarige Bousema begon als presentator van jeugdprogramma’s als SchoolTV Weekjournaal, Museumbende, het Junior Eurovisie Songfestival en Wie is de Mol Junior. Daarna maakte hij de overstap naar programma’s voor volwassenen als presentator van Cash op Zolder en het misdaadbestrijdingsprogramma Opsporing Verzocht.

Bron: De Stentor

 

Bericht delen