Dinsdag 16 januari 2018

Simone Weimans presentator NOS Journaal

Simone Weimans gaat als redacteur/presentator het team van het NOS Journaal versterken. Zij komt per 15 juni bij de NOS in dienst. Daarnaast blijft zij parttime bij de VARA actief. In haar nieuwe functie neemt Weimans ochtend- en dagjournaals voor haar rekening.

Na haar afstuderen in 1998 trad ze bij de VARA in dienst. Ook daar ging ze voornamelijk aan de slag met radio. Weimans werkte als redacteur/verslaggever/presentator voor diverse programma’s op Radio 1, 2 en 5. Op dit moment is zij betrokken bij het radioprogramma De Gids.FM (Radio 1) en De Heer Ontwaakt (Radio 2). Televisie-ervaring heeft Simone Weimans opgedaan met de presentatie van het actualiteitenprogramma Dichtbij Nederland (NPS, 2008) en als presentator van Consumenten24 (digitaal themakanaal, VARA).

Simone Weimans: “Ik heb ongelofelijk veel zin om het team van presentatoren van het NOS Journaal te komen versterken. De jarenlange ervaring die ik heb opgedaan als presentator en verslaggever in diverse radio-programma’s komt heel goed van pas bij deze nieuwe baan. De NOS is toch hèt nieuwsinstituut van Nederland en om daar een bijdrage aan te mogen leveren beschouw ik als een eer.”

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen