Woensdag 17 januari 2018

Simone van den Ende weg bij AVROTROS

Simone van den Ende is na negen jaar gestopt als hoofd kunst, cultuur en drama bij AVROTROS. In Het Parool meldt zij de reden: “Alles duurt bij de NPO vreselijk lang. Ik had ontzettend behoefte om weer te creëren en niet te wachten tot er op drie niveaus overeenstemming is gevonden.”

“Bij de publieke omroep zit momenteel iedereen in de tang van een ander. Dat maakt het heel moeilijk om voortvarend door te kunnen gaan. De overheid heeft besloten meer macht te geven aan de NPO en de producenten, maar net niet genoeg om echt de lijnen uit te zetten. De agressie tegen kunst vind ik stuitend. Zowel intern als van de kijker. Waarom willen mensen afgeven op kunst? Omdat het honderdduizend kijkers scoort? Dat is hartstikke veel voor beeldende kunst. Je moet het niet vergelijken met De wereld draait door. En als het je niet interesseert, ga dan naar een ander net.”

Van den Ende werkte voor haar baan bij AVROTROS al 20 jaar bij de televisie als eindredacteur, dramaregisseur en presentatiecoach. Ze was als eindredacteur verantwoordelijk voor onder meer Koefnoen, Taxi en Kopspijkers, regisseerde onder meer 12 Steden 13 Ongelukken en coachte onder anderen Linda de Mol en Chantal Janzen.

Bron: Het Parool/Broadcast Magazine

Bericht delen