Simon Zijlemans presenteert De RTL Sportquiz live bij RTL 7
dinsdag 19 mei 2020

Simon Zijlemans presenteert De RTL Sportquiz live bij RTL 7

Na weken zonder sport is afgelopen weekend in Duitsland de bal weer gaan rollen. De afgelopen weken werd ook pas echt duidelijk hoe erg sport gemist kan worden. Dit is voor RTL 7 de aanleiding om in een live sportquiz (oud)-sporters, bekende Nederlanders en de kijkers thuis het vuur aan de schenen te leggen en middels verschillende vragen de sportkennis te testen en mooie herinneringen op te halen.

Dit alles komt samen in De RTL Sportquiz, die vanaf zaterdag 23 mei wekelijks live om 19.00 uur te zien is bij RTL 7 en gepresenteerd wordt door Simon Zijlemans.

Vanaf zaterdag ontvangt Simon acht weken lang twee bekende Nederlanders of (oud)-sporters in de studio die het tegen elkaar opnemen. In verschillende rondes en een finale ronde komen alle facetten van de sportwereld langs: Van bijvoorbeeld vragen over de Olympische Spelen en sportfilms tot blunders en gedrag van sporters in hun privéleven.

In totaal zijn er tien rubrieken waarvan er elke week verschillende worden gespeeld. Zo komen elke aflevering wisselende rubrieken, anekdotes en herinneringen voorbij en is geen week hetzelfde. De finaleronde is elke week wel hetzelfde. In deze ‘jaartallen-ronde’ wordt veel gevraagd van het sportgeheugen van de studiogasten en de kijkers. In de eerste aflevering nemen Peter Heerschop en Viggo Waas het tegen elkaar op.

De gasten in de studio zijn niet de enige die hun sportkennis kunnen testen. Via www.dertlsportquiz.nl kun je als fan, kijker en sportliefhebber live meespelen met de quiz. Via deze weg kunnen kijkers en fans hun sportkennis testen en het opnemen tegen de (oud)-sporters en bekende Nederlanders.

De RTL Sportquiz wordt geproduceerd door Southfields.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen