Siloknaller op het Media Park officieel geopend
donderdag 6 september 2018

Siloknaller op het Media Park officieel geopend

Ter afsluiting van de NTR Parade 2018 is donderdagavond de Siloknaller officieel geopend door Nienke en Kiefer, presentatoren van het NTR jeugdprogramma De Buitendienst.

In deze creatieve denktank op het Media Park in Hilversum gaat De Buitendienst dit seizoen onderzoek doen naar duurzaamheidsoplossingen. Daarnaast biedt de Siloknaller een mooie arena voor het programma dat steeds weer ingaat op onze relatie met de natuur. Na een periode van drie tot vijf jaar wordt het gebouw volledig gerecycled.

Architect Jord den Hollander: “Met het verbouwen van 6 veevoedersilo’s tot thuisbasis van het tv-programma De Buitendienst wordt op een inventieve manier een voorbeeld gegeven voor creatief hergebruik. De veevoedersilo’s zijn afgeschreven door de verregaande mechanisering in landbouw en veeteelt. Het ontwerp zet aan om nieuwe kansen te zien in de complexe relatie tussen cultuur en natuur, tussen stad en land, de mens en het voedsel dat hij nodig heeft.”

De opening van de Siloknaller was het sluitstuk van de NTR Parade 2018. Daar presenteerde de NTR een greep uit de nieuwe programma’s op het gebied van educatie, cultuur, jeugd, informatie, kennis en diversiteit.

Bron: NTR/BM

Bericht delen