Silence of the Tides in Wiesbaden bekroond met de prijs voor beste film
donderdag 31 december 2020

Silence of the Tides in Wiesbaden bekroond met de prijs voor beste film

Op het Natourale Nature & Environment Film Festival in Wiesbaden is Silence of the Tides bekroond met de White Hession Lion, de prijs voor de beste film. Tijdens IDFA 2020 kreeg de film van Pieter-Rim de Kroon al een Special Jury Mention. Windmill Film Distribution brengt Silence of the Tides in 2021 uit in de bioscopen.

Silence of the Tides van regisseur Pieter-Rim de Kroon is een bijzonder cinematografisch portret van het internationale Waddengebied. Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent.

De film biedt een hypnotiserende blik op de contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

Het camerawerk is verzorgd door Dick Harrewijn, één van de meest ervaren natuurfilmers in Nederland. Hij gebruikte het Full frame 6K Cine Alta Venice camerasysteem met Sigma prime cine lenzen. In de bioscoop verschijnt Silence of the Tides in 4K DCP large screen, met 1:2.39 Dolby Atmos.

Bron: Windmill/BM

Bericht delen