dinsdag 16 januari 2018

Serious Request goed voor 12.380.438 euro

12.380.438 euro: dat is het resultaat van zes dagen plaatjes draaien, radio maken en niet eten, oftewel 3FM Serious Request. Het is iets meer dan vorig jaar, toen werd 12.302.747 euro opgehaald voor het Rode Kruis.

Na het verlaten van het huis gingen de 3FM-dj’s Coen Swijnenberg, Domien Verschuren en Gerard Ekdom meteen per auto naar het podium op het Houtplein, daar werd het eindbedrag bekendgemaakt.

Kort daarvoor was Ekdom live in het NOS Journaal om te vertellen over de laatste loodjes. “Dit went nooit”, zei de dj. Het was niet de eerste keer dat Ekdom een week in het Glazen Huis verbleef.

De teller stond bij de laatste tussenstand aan het eind van de middag op 8,6 miljoen euro. Dat is 21.000 euro meer dan vorig jaar op de laatste dag, vertelde 3FM-zenderbaas Wilbert Mutsaers.

Haarlem stond de afgelopen dagen bol van de acties voor het goede doel van dit jaar: meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Zo hield 3FM-dj Giel Beelen de muziekavond Circus Request in poppodium Patronaat, zongen Haarlemse artiesten voor Gitaarlem een album in en lieten tientallen Haarlemmers hun baard afscheren voor het goede doel.

“Het was een fantastische week”, kijkt de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders tevreden terug. “Ik ben er trots op dat wij het middelpunt konden zijn van deze actie.”

Volgens de gemeente Haarlem heeft het Glazen Huis meer dan een miljoen bezoekers naar de Grote Markt getrokken.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen