Serie Rampvlucht nu al verkocht aan zeven landen
vrijdag 5 mei 2023

Serie Rampvlucht nu al verkocht aan zeven landen

Rampvlucht, de met een Gouden Kalf bekroonde KRO-NCRV-dramaserie die is geproduceerd door productiehuis Big Blue, is verkocht aan zeven landen door de internationale distributeur Studiocanal.

De serie zal onder andere te zien zijn op Canal+ in Frankrijk, Disney+ in België en commerciële zenders in Australië, Duitsland, Spanje en Portugal. De serie is reeds met lovende recensies uitgezonden in Israël.

Rampvlucht is een op realiteit gebaseerde complotthriller, over het meest controversiële vliegtuigongeluk in Nederland van de vorige eeuw: de Bijlmerramp. In de serie gaan journalisten Vincent Dekker en Pierre Heijboer samen met dierenarts Asha Willems op zoek naar de waarheid over de ramp.

De serie is geschreven door Michael Leendertse en geregisseerd door Lourens Blok en Edson da Conceicao. De hoofdrollen worden vertolkt door Thomas Höppener (Vincent Dekker), Yorick van Wageningen (Pierre Heijboer) en Joy Delima (Asha Willems).

“We zijn ongelooflijk trots dat deze serie die lokaal zo’n impact heeft gemaakt uiteindelijk ook zo’n internationaal publiek weet te vinden, iets dat zeer uniek is in deze tijd waar zoveel series worden uitgebracht”, aldus producent Fleur Winters naar aanleiding van het nieuws.

“Het is zeer bijzonder dat een maatschappelijk relevante serie als Rampvlucht nu ook in zoveel andere landen te zien zal zijn. Geweldige en terechte waardering voor alle schrijvers, cast en crew”, zegt Laurens Woldberg, creative director bij KRO-NCRV.

Tijdens het Nederlands Filmfestival 2022 werd de serie bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Dramaserie. Tegelijkertijd was de serie te zien op NPO 1 en werd Rampvlucht gevolgd door gemiddeld 1,7 miljoen kijkers (NPO 1 en NPO Start) per aflevering. De serie is nog te bekijken op NPO Plus.

Afgelopen week is onder andere naar aanleiding van de serie de motie aangenomen in de Tweede Kamer om openheid van zaken te geven over de geheime archiefstukken over de Bijlmerramp. De dramaserie Rampvlucht was onderdeel van het multimediale concept van KRO-NCRV en bestond daarnaast ook uit een documentaire, een podcast en een digitale 3D reconstructie. De verschillende onderdelen van Rampvlucht geven 30 jaar na dato een unieke inkijk in de Bijlmerramp en belichten de ramp vanuit verschillende kanten.

Bron: Big Blue/BM

Bericht delen