De kleine boerderij vanaf 31 mei op NPO 1
maandag 31 mei 2021

De kleine boerderij vanaf 31 mei op NPO 1

Voor de talkshows De Vooravond en M is de zomerstop aangebroken en daarom zendt NPO 1 vanaf maandag 31 mei het nieuwe programma De kleine boerderij uit. In de nieuwe serie volgen we vier stellen die hun droom willen waarmaken: het runnen van een kleine boerderij.

KRO-NCRV laat met dit programma zien wat het betekent om dicht bij de natuur te staan en je verantwoordelijk te voelen voor wat de consument straks eet en drinkt. Lukt het de stellen om een duurzame boerentoekomst op te bouwen? De kleine boerderij is te zien vanaf 31 mei om 19.00 uur op NPO 1.

De stellen hebben een zeer diverse achtergrond. Ze hebben gewerkt in de ICT, als docent, of als tandarts. Maar nu staan ze in de wei met varkens, koeien, geiten en waterbuffels.

Hoe gaan ze om met deze veranderingen? Welke idealen zijn haalbaar, welke keuzes moeten ze maken? En waarom beginnen ze juist in deze voor boeren zo’n turbulente tijd aan dit avontuur? Want zoals alle boeren krijgen ook deze stellen te maken met Europese regelgeving, en zullen ze zich moeten verdiepen in het stikstof- en mestbeleid. Tegelijk weten deze kleine boeren heel goed wat ze willen: duurzaam boeren.

Grote uitdaging
Alle stellen staan aan het begin van hun avontuur. KRO-NCRV volgt deze dromers in zes dagelijkse afleveringen. Er moeten installaties voor geitenkaas worden gebouwd, de kraamkamer voor de varkens moet klaar en wat doe je als je al wel buffels hebt, maar nog geen boerderij?

En ja, er zal tegenslag zijn, dat kan niet anders als je met en in de natuur werkt. Hoe zijn deze nieuwe kleine boeren daarop voorbereid? Kunnen ze de idealen die ze hebben verwezenlijken zodat hun droom uiteindelijk bewaarheid wordt?

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen