Seniorenzender ONS komt met meer eigen producties
dinsdag 24 maart 2020

Seniorenzender ONS komt met meer eigen producties

De nostalgische seniorenzender ONS behaalt sinds het toenemen van de corona-maatregelen in Nederland hogere kijkcijfers. Op 14 maart had de zender bijvoorbeeld 427.000 kijkers, het hoogste bereik van 2020. Ouderen verlangen tussen al het corona-nieuws steeds meer naar een alternatief op televisie.

Nu de corona-maatregelen van de overheid steeds strikter worden, neemt het aantal Nederlanders dat voor de televisie kruipt gestaag toe. Niet alleen Netflix is in trek, ook de kleinere themakanalen groeien in populariteit. Floris Venneman, een van de ondernemers achter de zender ONS en werkzaam bij Bureauvijftig, is enthousiast. “Waar normaal gesproken zo’n 300.000 tot 350.000 kijkers de zender weten te vinden op een gemiddelde zaterdag, is dat aantal nu fors gegroeid. We denken dat de stijging in kijkcijfers komt door de grote behoefte van kijkers aan nostalgie en ontspanning tegenover het nieuws over de corona-verspreiding. Veel klassiekers uit de televisiegeschiedenis zijn bij ONS terug te zien. Zoals bijvoorbeeld Medisch Centrum West, Wordt U al Geholpen? en The Flying Doctors. Binnenkort keren ook bekende titels als de comedy Hi-de-Hi! en de dramaserie Ballykissangel terug op de zender. Het is leuk dat de NPO is gestart met Troost-TV op NPO 3, maar bij ons kunnen kijkers voortdurend relevante klassiekers bekijken.”

Sinds september 2015 is ONS te zien op de Nederlandse televisie. Het kanaal is een voortzetting van de nostalgische zender NostalgieNet en is beschikbaar voor ruim 5 miljoen huishoudens. Floris Venneman: “We zijn inmiddels via vrijwel alle providers te volgen. Bureauvijftig, gespecialiseerd in ouderenmarketing, heeft televisiezender ONS in januari 2020 overgenomen van Just Media Group. De zender profiteert nu van onze deskundigheid. De komende tijd gaan we ons richten op meer eigen producties. Zo komen er nieuwe afleveringen van de serie Ouwe Jongens Smørrebrød en ook van Love for the Campsite met presentator Ron Brandsteder. Daarnaast werken we aan nieuwe projecten. Daar zal binnenkort meer over bekend worden.”

Bron: BM

Bericht delen