Dinsdag 16 januari 2018

Schuurman en Maassen in Nederlandse Nurse Jackie

De nieuwe AVRO-serie Charlie, de Nederlandse adaptatie van Nurse Jackie, start vandaag met opnames in Den Bosch. Naast Halina Reijn zullen ook Katja Schuurman en Theo Maassen te zien zijn in deze tiendelige dramaserie. De AVRO is blij met deze topcast, die verder nog bestaat uit Nasrdin Dchar (Rabat), Benja Bruining (Alles Is Familie) en Ellis van den Brink (Pleidooi).

Charlie (gespeeld door Reijn) leeft twee levens. Als verpleegster werkt ze op de spoedeisende hulp in een grootstedelijk ziekenhuis en wordt door zowel collega als patiënt gerespecteerd, maar ook gevreesd vanwege haar bijtende humor en antiautoritaire houding. In haar andere leven is Charlie drugsverslaafd. Ze steelt medicijnen van het ziekenhuis en liegt tegen iedereen om haar geheim te bewaren. Zij probeert haar twee levens in balans te houden, maar al snel dreigt de opeenstapeling van leugens al snel uit de hand te lopen.

De serie wordt geproduceerd door Kemna & Zonen en Endemol, in opdracht van de AVRO. De regie ligt in handen van Frank Krom, Pieter van Rijn en Job Gosschalk. Vanaf 11 maart 2013 wordt Charlie uitgezonden op Nederland 3.

Bron: AVRO

Bericht delen