Dinsdag 16 januari 2018

Schlick per direct weg bij SBS Broadcasting

Algemeen directeur Georgette Schlick verlaat per direct SBS Broadcasting. Dat heeft de raad van commissarissen bekendgemaakt. Het besluit is volgens het mediabedrijf “in goed gezamenlijk overleg genomen”.

Een woordvoerder van het bedrijf wil verder niet uitweiden over het besluit. “De reden is tussen de aandeelhouders en Georgette Schlick”. Afgelopen zaterdag berichtte het AD dat adverteerders dreigen weg te lopen bij SBS vanwege de tegenvallende kijkcijfers. Dat zou het bedrijf miljoenen kosten.

Schlick was sinds 24 oktober 2011 bestuursvoorzitter van SBS Broadcasting. Ze volgde toen Eric van Stade op die het bedrijf verliet vanwege een verschil van inzicht over het te voeren beleid. De raad van commissarissen zegt waardering te hebben voor “de waardevolle bijdrage” van Schlick aan SBS.

Het bedrijf gaat op zoek naar een opvolger en wil Hans Edin benoemen tot interim-CEO. Hij is momenteel directievoorzitter van de Finse Sanoma-dochter Nelonen Media.

John de Mols Talpa en Sanoma zijn grootaandeelhouders van SBS Broadcasting dat de commerciële televisiezenders Net 5, SBS 6 en Veronica beheert.

Bron: NOS/RTL Boulevard

Bericht delen