Woensdag 17 januari 2018

SBS6 zendt veelbesproken Diana-documentaires uit

SBS6 zendt op woensdag 30 augustus en donderdag 31 augustus twee veelbesproken documentaires uit over prinses Diana. Op donderdag 31 augustus is het twintig jaar geleden dat de ex-vrouw van prins Charles op 36-jarige leeftijd om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs.

Zowel als prinses als na haar scheiding was zij enorm geliefd. Tot op de dag van vandaag staat ze nog volop in de belangstelling en ook de documentaires over haar van Channel 4 (Diana: de geheime tapes) en de BBC (Diana: de people’s princess) maken veel los.

In Diana: de geheime tapes is dankzij unieke beelden te zien hoe ‘Lady Di’ zelf openhartig over haar leven praat. In nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal praat ze vrijuit over onder meer haar huwelijk met prins Charles.

Diana: de people’s princess geeft een beeld van de bijzondere week in 1997, waarin ‘The Princess of Wales’ overleed en haar begrafenis plaatsvond. In deze documentaire komen haar zoons voor het eerst aan het woord over de tragische gebeurtenis.

De documentaires worden geïntroduceerd door Sandra Schuurhof.

Diana: de geheime tapes: SBS6, 30 augustus, 23.30 – 00.30 uur.
Diana: de people’s princess: SBS6, 31 augustus, 20.30 – 22.30 uur.

Bron: SBS Broadcasting/BM

Bericht delen