SBS6 zendt op Eerste Kerstdag vier uur lang een knisperend haardvuur uit
maandag 6 december 2021

SBS6 zendt op Eerste Kerstdag vier uur lang een knisperend haardvuur uit

SBS6 zendt dit jaar geen film of televisieprogramma uit op Eerste Kerstdag, maar kiest ervoor op primetime beelden van een haardvuur uit te zenden. Van 18.30 tot 22.30 uur ziet de kijker niet meer dan een knisperend haardvuur waar soms een blok hout op gelegd wordt.

Het haardvuur is een idee van Directeur TV Marco Louwerens van Talpa, vertelt hij maandag in De Telegraaf. “In Scandinavië is dat een keer een hele dag gedaan, ik vond het een fantastisch idee”, zegt hij. “Een beetje ingestoken door corona. Als je iets samen kunt vieren, doe het dan. Beetje slap ouwehoeren, spelletjes doen, vuurtje op de achtergrond. Sympathiek, even écht aandacht voor elkaar. En niet meer dan dat.”

Louwerens is zich ervan bewust dat SBS6 nu waarschijnlijk wat minder kijkers zal trekken. “Normaal zijn we bezig mensen zo veel mogelijk tv te laten kijken. Daar verdienen we ook ons geld mee. Grotendeels laten we die inkomsten nu lopen. Een klein beetje sponsoring hebben we van supermarktketen Lidl met een campagne die gevoelsmatig op het haardvuur aansluit. Daarbij hoor je Sky Radio op de achtergrond, en af en toe wordt er een blok op het vuur gelegd of loopt er een hond voorbij.”

Bron: Nu.nl/Talpa Network/BM

Bericht delen