Woensdag 17 januari 2018

SBS6 verplaatst documentaire Frank Masmeijer naar primetime

SBS6 had het tweeluik De zaak Frank Masmeijer, waarin Thijs Zeeman oud-presentator Frank Masmeijer van dichtbij volgt, in eerste instantie gepland voor maandag en donderdag laat op de avond.

Dat wordt nu donderdag om 20.30 uur omdat de zender veel belangstelling voor de film verwacht en omdat de uitspraak van de zaak is verschoven. De uitzending duurt nu maar liefst twee uur.

Eind oktober 2014 werd Frank Masmeijer aangehouden door de Belgische politie. In de Antwerpse haven, verstopt in pallets met bananen, was 467 kilo cocaïne gevonden met een straatwaarde van miljoenen euro’s. Masmeijer wordt ervan verdacht deze grote partij te hebben gesmokkeld.

Onderzoeksjournalist Thijs Zeeman brengt in kaart wat nou precies de rol van Masmeijer is in deze zaak. Hij kreeg als enige journalist de kans om Masmeijer een jaar lang te volgen. Tegelijkertijd spreekt Zeeman direct betrokkenen om zich zo nog meer inzichten te verschaffen. Hoe is hij betrokken bij één van de grootste drugsvangsten van België? 

Zelf is Masmeijer allerminst te spreken over het resultaat van de documentaire. Volgens hem was Zeeman vooral op zoek naar sensatie. “Hij heeft het allemaal enorm opgeklopt”, zei Masmeijer vrijdagochtend in de radioshow van Lex Gaarthuis op Radio 10. “We zijn een aantal keren bij elkaar geweest en hebben een paar locaties bezocht. En Zeeman probeert op zijn manier een zo sensationeel mogelijk programma te maken.”

De zaak Frank Masmeijer is donderdag 14 september om 20.30 te zien bij SBS6.

Bron: SBS/BM

Bericht delen