Article header image

SBS6 trapt voetbalmaand maart af

De kijker kan in maart bij SBS6 op acht avonden live topvoetbal kijken. De ‘volkssport nummer 1’ komt voorbij in de vorm van het toernooi om de KNVB Beker, de UEFA Champions League en twee oefenwedstrijden van het Nederlands elftal.

Het voetbal in maart start met de twee halve finales voor de KNVB Beker. De amateurs van VVSB uit Noordwijkerhout zijn al heel ver gekomen in het toernooi en nemen het op woensdag 2 maart op tegen FC Utrecht. De dag hierna speelt Feyenoord thuis in de Kuip om een finaleplaats tegen AZ. Beide uitzendingen komen rechtstreeks vanuit het stadion en worden gepresenteerd door Wytse van der Goot. Voor de wedstrijdanalyse wordt hij bijgestaan door Gert Jan Verbeek en het commentaar bij de duels is van Leo Oldenburger. Jan Joost van Gangelen en Toine van Peperstraten doen de interviews aan het veld.

De week hierna gaan de returns van de achtste finales van de UEFA Champions League van start, waarbij PSV op dinsdag 15 maart weer in actie komt. De Eindhovenaren kwamen thuis op een 0 – 0 tegen Atletico Madrid, dus alles ligt nog open voor de reis naar Spanje. Als PSV scoort dan hebben ze aan een gelijkspel genoeg, maar de huidige nummer 2 uit de Spaanse Primera Division is een zeer geduchte tegenstander.

De voetbalmaand maart wordt bij SBS6 afgesloten met twee oefenwedstrijden van het Nederlands elftal. Eerst voetbalt de selectie van bondscoach Danny Blind in de Amsterdam ArenA tegen Frankrijk, vier dagen later komt ‘Oranje’ op het heilige gras van Wembley uit tegen het nationale team van Engeland.

KNVB Beker
2 maart (20.20 uur): FC Utrecht – VVSB
3 maart (20.20 uur): Feyenoord – AZ

UEFA Champions League
8 maart (20.00 uur): Real Madrid – AS Roma
9 maart (20.00 uur): Chelsea – Paris Saint-Germain
15 maart (20.00 uur): Atletico Madrid – PSV
16 maart (20.00 uur): Barcelona – Arsenal

Nederlands elftal
25 maart (20.05 uur): Nederland – Frankrijk
29 maart (20.25 uur): Engeland – Nederland

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen