SBS6 stopt met 6 Inside
vrijdag 24 mei 2019

SBS6 stopt met 6 Inside

6 Inside, het actualiteitenprogramma dat sinds het begin van dit jaar op SBS6 tussen 18.00 en 19.00 uur ’s avonds te zien is, krijgt geen tweede seizoen. Het programma stopt op 28 juni en komt na de zomer niet meer terug.

Op korte termijn wordt bekendgemaakt welk programma gedurende de zomer op dat tijdstip komt te staan. In het najaar introduceert de zender een nieuwe vooravond.

Marco Louwerens, Directeur Televisie van Talpa Network: “6 Inside heeft de tijd gekregen om zich te ontwikkelen maar de kijker heeft het programma helaas niet omarmd, de enorme inzet van de betrokken collega’s ten spijt. Ik ben al deze collega’s dankbaar voor hun bevlogenheid en professionaliteit, iets waar we tot en met de laatste uitzending op kunnen bouwen. Achteraf gezien hebben we het programma in ons enthousiasme misschien te snel op de buis willen brengen. Op 1 juli komt er een tijdelijk programma op de plek van 6 Inside. Voor het najaar werken we aan een vooravond die hopelijk beter aansluit bij de behoeften en wensen van onze kijker.”

Talpa spaarde kosten noch moeite om van 6 Inside een RTL Boulevard-killer te maken. Voor de presentatie haalde het Jan Versteegh bij BNNVARA weg en Albert Verlinde werd tegen hoge kosten ingehuurd. De kijkcijfers bleven bedroevend laag. Afgelopen week moest het programma het bijvoorbeeld doen met gemiddeld 127.000 kijkers.

Bron: Talpa TV/BM

Bericht delen