SBS6 mag aflevering Betrapt! niet uitzenden
Zaterdag 29 juni 2019

SBS6 mag aflevering Betrapt! niet uitzenden

Er is door de rechter een streep gezet door een fragment uit de komende aflevering van het SBS6-programma Betrapt!, die zondag zou worden uitgezonden op de zender. Dressuurruiter Rozemarijn van Schaik stapte eerder naar de rechtbank omdat zij niet wilde dat er beelden werden uitgezonden van een vechtpartij waarbij zij betrokken was.

De vechtpartij vond op 16 oktober 2018 plaats op het erf van paardenhandelaar Judy de Winter. Van Schaik reed op dat moment op enkele van haar paarden. Een meningsverschil tussen de twee leidde vervolgens tot de vechtpartij.

De Winter wist dat beveiligingscamera’s beelden hadden gemaakt van het incident en vroeg de programmamakers om hulp. Volgens Van Schaik waren de beelden echter gemanipuleerd en daarom stapte ze naar de rechter. De partijen kwamen eerder deze week al voor de rechter. Toen werd besloten dat de uitzending wel door mocht gaan. In een zogeheten turboappèl werd vrijdag echter anders besloten, waardoor Talpa zich genoodzaakt ziet de aflevering uit de programmering te schrappen.

“We betreuren het oordeel van het Hof, maar respecteren de uitspraak en zullen het fragment dus niet uitzenden”, zegt een woordvoerder van Talpa in een reactie aan Nu.nl. Het programma, gemaakt door Jens Olde Kalter en Thijs Zeeman, draait om slachtoffers van misdaden die geen hulp van de politie of instanties krijgen, terwijl de strafbare feiten op camera zijn vastgelegd. Het tweetal probeert vervolgens de daders op te sporen.

Betrapt! wordt geproduceerd door Vincent TV Producties.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen