SBS6 luidt de zomer in met breed scala aan programma’s
dinsdag 31 mei 2022

SBS6 luidt de zomer in met breed scala aan programma’s

SBS6 komt dit zomerseizoen met een afwisselend en actueel programma-aanbod, met onder andere vier nieuwe titels: De Hollandse Nieuwe, I Want Your Song, Het Beste Antwoord en Boeren, Bijbels & Beauties.

Ook zijn URK! en de quiz Wie kent Nederland terug. De heren van StukTV gaan vanaf zaterdag opnieuw de strijd aan met bekende Nederlanders in de tweede tv-editie van Het Jachtseizoen. Realityfans kunnen deze zomer kijken naar een nieuw seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa en een terugblik van de avonturen van Chateau Meiland, van Frankrijk tot Noordwijk. Tijdens de zomerstop van HLF8 is vanaf deze week op dit tijdslot Shownieuws de Zomereditie te zien, met een nieuw gezicht: Manuel Venderbos.

René Oosterman, zendermanager van SBS6 over de zomerprogrammering: “SBS6 biedt deze zomer een variatie aan programma’s, met veel nieuwe titels, volop actualiteit en entertainment, en tweeënhalfuur per dag live-tv. Zo is in De Hollandse Nieuwe en I Want Your Song op een nieuwe manier te zien hoeveel muzikaal talent ons land bezit. In Boeren, Bijbels & Beauties en in het nieuwe seizoen van URK! geven we een kijkje in deze bijzonder leuke gemeenschappen.”

Shownieuws de Zomereditie
Deze week is de zomereditie van Shownieuws gestart. Hierin zien we een aantal terugkerende rubrieken, waaronder: zomerfit worden met Peter Gillis en Chatilla van Grinsven, fotograaf William Rutten die in Op de gevoelige plaat met BN’ers door hun fotoalbums bladert en diverse BN’ers nemen de kijker mee op pad in hun eigen dorp of stad. Daarnaast is er ruim aandacht voor het actuele nieuws en zijn de verslaggevers (live) aanwezig bij het gesprek van de dag. In deze dagelijkse zomereditie nemen presentatoren, waaronder Airen Mylene, Dyantha Brooks én nieuw gezicht Manuel Venderbos, afwisselend het laatste shownieuws door; samen met de vaste deskundigen Patty Brard, Bart Ettekoven en Ronald Molendijk. Shownieuws de Zomereditie is van maandag 30 mei tot en met vrijdag 26 augustus elke werkdag van 19.30 tot 20.30 te zien op SBS 6.

De Hollandse Nieuwe
In de nieuwe talentenshow De Hollandse Nieuwe trekken Jeroen van der Boom en vakjuryleden Samantha Steenwijk, René Froger en Danny de Munk het hele land door op zoek naar dé nieuwe volkszanger van Nederland. De kandidaten auditeren niet in de studio, maar wij gaan naar ze toe! Voor deze bijzondere auditieoptredens thuis zorgen de kandidaten zélf voor de sfeer: zij toveren woonkamers of achtertuinen om tot heuse optreedplekken, en vrienden en familie zijn erbij voor de nodige support. De Hollandse Nieuwe is vanaf zaterdag 4 juni elke week om 21.00 uur te zien op SBS6.

Het Jachtseizoen
Na een succesvol eerste seizoen op SBS6 maken de mannen van StukTV zich klaar voor seizoen 2 van Het Jachtseizoen. Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriëns gaan opnieuw de strijd aan met bekende Nederlanders, die voor één dag in de huid van een voortvluchtige crimineel kruipen. BN’er-duo’s als Daley Blind en Davy Klaassen, Peter Gillis en Rob Geus en Maxime en Montana Meiland, proberen vier uur lang uit handen te blijven van hun drie achtervolgers. Wie zijn er aan het einde van hun spannende ontsnapping nog op vrije voeten? De eerste aflevering van het tweede seizoen van Het Jachtseizoen is op zaterdag 4 juni om 20.00 uur te zien op SBS6.

URK!
In het nieuwe seizoen van URK! draait de geruchtenmachine op volle toeren. De relatiebreuk van Teun Föhn en de zwangerschap van de ongehuwde Mathilde zijn het gesprek van de dag. Maar in de hechte gemeenschap van Urk is er geen gebrek aan naastenliefde. Beste vriend Ap neemt Teun onder zijn hoede. En tweelingzus Gerda is de steun en toeverlaat van Mathilde in deze spannende tijd. URK! is vanaf dinsdag 14 juni om 20.30 uur te zien op SBS6.

5 TEGEN 5
5 TEGEN 5 is terug met een nieuw seizoen. Wekelijks nemen twee teams, bestaande uit familieleden, collega’s of leden van bijvoorbeeld een sportvereniging, het tegen elkaar op. Zij gaan op zoek naar de populairste antwoorden op vragen die eerder aan het Nederlandse publiek zijn voorgelegd en kunnen hiermee een mooi geldbedrag verdienen. 5 TEGEN 5 wordt gespeeld onder leiding van Gordon en is vanaf vrijdag 24 juni om 21.30 uur te zien op SBS6.

I Want Your Song
In I Want Your Song stappen elke week vijf onbekende songwriters voor even uit de schaduw. In elke aflevering zoekt een bekende Nederlandse artiest een nieuwe hit. Want er mogen dan veel goede zangers en zangeressen in Nederland zijn, dat betekent niet dat er automatisch ook een overvloed is aan goede liedjes. Het lied dat de artiest aan het eind van de uitzending kiest, wordt meteen gelanceerd. Welke songwriter laat de concurrentie ver achter zich en is misschien wel verantwoordelijk voor the next big hit? De presentatie van dit gloednieuwe muziekprogramma is in handen van zanger Snelle. I Want Your Song is vanaf 1 juli om 20.30 uur te zien op SBS6.

Het Beste Antwoord
Hoeveel drielingen werden er geboren in 2021? In hoeveel landen rijden ze links? En hoeveel atleten deden er eigenlijk mee aan de meeste recente Olympische Spelen? De kans dat je het exacte antwoord op deze vragen weet, is niet zo groot. In de quiz Het Beste Antwoord is dat geen enkel probleem. Zolang de spelers maar nooit het verst verwijderd zijn van dat juiste antwoord, zijn zij veilig. Wie geeft de beste antwoorden en gaat naar huis met 25.000 euro? Het Beste Antwoord wordt gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz en is vanaf zondag 10 juli elke week om 20.30 uur te zien op SBS6.

Boeren, Bijbels & Beauties
Spakenburg is het dorp van boeren en van marktkoopmannen, van zeer gelovigen en iets minder gedisciplineerde kerkgangers. Van voetbal rood en voetbal blauw (en soms groen), van vlees én vis. Waar uiterlijk vertoon hand in hand samengaat met noeste arbeid. Een woonplaats waar inwoners een nuchtere kijk en een gezonde dosis zelfspot hebben. Vanaf maandag 18 juli om 20.30 uur is het bijzondere leven van een aantal uitgesproken en hardwerkende inwoners van Spakenburg en omgeving te zien in het nieuwe SBS6-programma Boeren, Bijbels & Beauties. Ze nemen de kijkers mee in de wereld van kerken, koeien en kapsalons.

Wie kent Nederland
Najib Amhali, Britt Dekker en Kees Tol nemen het in het tweede seizoen Wie kent Nederland op tegen Leonie ter Braak, Leo Alkemade en Rob Kemps. Onder leiding van Wendy van Dijk moeten de twee teams in vier vrolijke spelrondes inschatten wat de gemiddelde Nederlander denkt, doet en voelt. Het doel van het spel is simpel: zoveel mogelijk publieksleden verzamelen om de finale mee te spelen. Wie kent Nederland is vanaf 23 juli eenmalig om 21.00 uur te zien en daarna elke week om 20.30 uur op SBS6.

Het Roer Om, hoe is het nu met
In vier nieuwe afleveringen van Het Roer Om, hoe is het nu met gaan we op bezoek bij de gezinnen en stellen uit het eerste seizoen, die Nederland voorgoed hebben verlaten om hun droom elders te realiseren. Ze gooiden ‘het roer om’ en verhuisden naar verschillende plekken in Europa om een nieuw bestaan op te bouwen. In elke afleveringen komen twee oude verhalen voorbij en is te zien hoe het er nu met deze mensen voor staat. Hebben zij uiteindelijk het nieuwe leven kunnen opbouwen waar zij van droomden? Het Roer Om, hoe is het nu met is vanaf donderdag 4 augustus om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Vier is te veel
In de kennisquiz Vier is te veel kan die overtuigingskracht lucratief zijn – of desastreus. In elke aflevering starten vier studenten – die een extra zakcentje prima kunnen gebruiken – met de quiz, maar er spelen er slechts twee de finale. Samenwerken, overtuigen, vertrouwen hebben in je eigen kennis en de moed om dwars te liggen als dat nodig is: dat is Vier is te veel. De quiz wordt gepresenteerd door Radio 538-dj Sander Lantinga en is sinds zondag 29 mei elke week om 20.30 uur te zien op SBS6.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen