Woensdag 17 januari 2018

SBS6 laat kijkers de digitale wereld ontdekken

HCC, de grootste computervereniging van Nederland, en SBS6 maken zich samen sterk voor een grotere participatie in een steeds digitaler wordende maatschappij. Voor een grote groep mensen in Nederland en Belgiƫ is het namelijk niet eenvoudig daarmee om te gaan.

In het SBS-programma Samen Sterk wordt verslag gedaan van een bijeenkomst van HCC, waar workshops plaatsvinden over een grote verscheidenheid aan digitale onderwerpen en waar leden van HCC de deelnemers verder helpen. Zaterdag 4 maart om 16.30 uur is de eerste aflevering.

Samen Sterk is een televisieprogramma waarin getoond wordt hoe we als land, als zorgverlener en als cliƫnt samen sterk kunnen staan. In de zorg bieden digitale hulpmiddelen steeds vaker een oplossing. De aanschaf of het gebruik daarvan is niet voor iedereen even gemakkelijk. Om deze mensen te ondersteunen is HCC gevraagd zijn kennis en ervaring te delen.

Zo zal een vrijwilliger van HCC, Bertus, vanaf 11 maart vijf weken lang elke aflevering een handige digitale tip geven. De tips uit de eerste aflevering hebben betrekking op het kiezen van een smartphone of tablet en huisautomatisering en wordt uitgelegd hoe je stamboomonderzoek kunt doen.

De herhalingen van Samen Sterk zijn steeds te zien op zondag om 12.00 uur, vanaf 5 maart tot en met zondag 9 april bij SBS6.

Bron: SBS Broadcasting/BM

Bericht delen