Article header image

SBS6 brengt talentenjacht Filmster Gezocht (M/V)

In het nieuwe SBS6-programma Filmster Gezocht (M/V) gaan acteur Frank Lammers, actrice Isa Hoes en regisseur Tim Oliehoek op zoek naar het grootste allround acteertalent van ons land.

De presentatie is in handen van Leontine Borsato. Wie wordt de nieuwe Barry Atsma of Carice van Houten?Filmster Gezocht (M/V) is vanaf 3 oktober te zien bij SBS6.

Kandidaten konden zich voor het programma aanmelden door een zelfgemaakte video in te sturen waarin ze een bekende scène naspelen uit een succesvolle film of serie. Uit al die aanmeldingen maakt de ervaren jury een eerste selectie. Elke geselecteerde kandidaat wordt vervolgens thuis overvallen door een bekende Nederlandse acteur, die hem of haar uitdaagt om samen een bekende scène te spelen. Dat kan dus in de huiskamer zijn, maar ook op het werk of de sportclub.

Na drie auditieafleveringen gaan de beste zes kandidaten door naar de volgende ronde. Zij moeten zich op weg naar de finale bewijzen in uiteenlopende populaire genres: van comedy en sketch tot drama en crime. Om ze zo goed mogelijk te laten presteren, krijgen ze masterclasses van grote namen uit het vak. Ook hun tegenspelers zijn altijd professionele acteurs zoals Georgina Verbaan, Jelka van Houten, Mimoun Oaïssa en Roeland Fernhout. Elke week valt er een kandidaat af. De winnaar van Filmster Gezocht (M/V) krijgt een rol in een Nederlandse film of tv-serie.

In Filmster Gezocht (M/V) spelen de kandidaten uitsluitend bekende scènes uit zeer succesvolle Nederlandse en internationale films en series. Het programma is een format van Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties. Uitzending: SBS6, vanaf 3 oktober, wekelijks om 21.30 uur.

Bron: Talpa TV/BM

Bericht delen