Article header image

SBS trekt stekker uit De Gemene Deler

Beau van Erven Dorens heeft opnieuw een flop op zijn naam staan. Zijn programma De Gemene Deler wordt vanaf maandag niet meer uitgezonden wegens tegenvallende kijkcijfers. Dat liet SBS Broadcasting weten aan Novum Nieuws. De quiz werd sinds ruim drie weken iedere werkdag uitgezonden. Vanaf maandag wordt De Gemene Deler vervangen door Wegmisbruikers.

“Hoewel wij tevreden zijn over de kwaliteit van het programma blijkt de concurrentie om 20.00 uur toch te zwaar voor dit programma”, laat een woordvoerder weten. “We introduceren dit najaar heel veel nieuwe programma’s bij SBS 6 en zijn er altijd vanuit gegaan dat er ook programma’s vroegtijdig zouden sneuvelen, dat hoort er gewoon bij”. De Gemene Deler trok woensdag slechts 232.000 kijkers, een marktaandeel van 3,7 procent.

Opmerkelijk is dat SBS wel zegt dat het vertrouwen in Van Erven Dorens ‘onverminderd groot’ blijft. “Hij zal zich vanaf nu volledig focussen op het vernieuwde Shownieuws dat binnenkort start en de quiz Show Me The Money die vanaf eind oktober op zender gaat.”

Van Erven Dorens zag veel programma’s verdwijnen. Onder meer zijn Zaterdagavondshow en de talentenshow The Winner Is trokken niet het verwachte aantal kijkers.

Bron: Radio.nl/Broadcast Magazine

 

Bericht delen