Woensdag 17 januari 2018

SBS ontkent dat kwart personeel moet verdwijnen

SBS schrapt aanzienlijk in het personeelsbestand. Dat stellen althans ingewijden donderdag tegenover het AD. De reorganisatie zou onvermijdelijk zijn, omdat het tv-bedrijf al jaren kampt met matige kijkcijfers. Ook in de top vallen ontslagen.

Recent zijn de marketingdirecteur en het hoofd van de digitale afdeling al op straat gezet.

SBS Broadcasting, SBS Productions en Veronica Uitgeverij telden vorig jaar nog ongeveer 500 werknemers. Dat zijn er nu zo’n 440. Voor het eind van het jaar verdwijnen er volgens het AD meer banen en er zouden plannen zijn ook in 2017 een ontslagronde door te voeren.

Op de ontslagrondes reageert SBS-woordvoerder Jaap Paulsen als volgt: “SBS is een gezond en toekomstbestendig bedrijf doordat we reageren op de ontwikkelingen om ons heen. Soms vragen die om een nieuwe werkwijze of efficiëntere processen, daar blijven wij naar kijken net als vele andere bedrijven doen. Dan kan het ook zijn dat we in de toekomst met iets minder of andere mensen verder gaan, maar dan gaat het bij lange na niet om de door anonieme ‘insiders’ genoemde aantallen, die spreken over ontslag voor een kwart van het personeel.”

Paulsen vervolgt: “SBS spreekt het verhaal waarmee het AD donderdag opent dus tegen. Een roddelblad zou er in elk geval nog aanhalingstekens omheen hebben gezet. Dit is schandalige roddeljournalistiek die onnodig leidt tot grote onzekerheid voor veel medewerkers.”

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen