Dinsdag 16 januari 2018

SBS en NBCUniversal sluiten filmdeal

SBS Broadcasting B.V. en NBCUniversal International Television Distribution hebben een exclusieve overeenkomst gesloten met betrekking tot de uitzendrechten op tv van de films van de Amerikaanse studio.

Hiermee verzekert SBS zich van de tv-premières van topfilms als The Bourne Legacy, American Reunion, Les Miserables, TED, Fast & Furious 6, Snow White and the Huntsman, Bridesmaids en Despicable Me 2. Andere titels die deel uitmaken van de overeenkomst zijn Bourne Trilogy, Nanny McPhee, Mamma Mia, Green Zone en Johnny English Reborn. De films zijn de komende jaren te zien bij Net 5, SBS 6 en Veronica.

“We zijn verheugd over deze overeenkomst met NBCUniversal Television Distribution. Hiermee kan SBS het filmaanbod op haar zenders verder uitbreiden en versterken”, aldus Rozan Hamaker, Hoofd Aankoop bij SBS.   

Als gevolg van de overeenkomst heeft SBS nu ook de beschikking over de nieuwe titels als Battleship, The Raven, This is 40, Honey 2, The change-up en Intruders. Daarnaast maken ook succesvolle titels uit de filmcatalogus van de Amerikaanse studio deel uit van de overeenkomst. Voorbeelden hiervan zijn: Inglorious Basterds, It’s Complicated, Gladiator, Mr. Bean’s Holiday, Inside Man en Evan Almighty.

Bron: SBS Broadcasting

Bericht delen