Woensdag 17 januari 2018

SBS moet uitzending Stegeman op de bres van rechter rectificeren

Een echtpaar uit Bourtange dat een rechtszaak aanspande tegen het SBS6-programma Stegeman op de bres, heeft van de rechter gelijk gekregen. De man van het echtpaar voelt zich door het programma van Alberto Stegeman in een verkeerd daglicht gezet.

De man beheerde de bankzaken van zijn moeder. In het programma wordt verteld dat hij haar hierbij voor 125.000 euro zou hebben opgelicht. Volgens de rechter heeft SBS Broadcasting de zaak te eenzijdig belicht.

De zender moet van de rechter op televisie een rectificatie uitzenden, waarbij de volgende tekst in beeld moet staan: ‘SBS is door de rechter veroordeeld tot rectificatie. In de uitzending hebben wij ten onrechte een geschil tussen moeder/zus en zoon eenzijdig belicht. Ten onrechte is de zoon neergezet als een persoon die van zijn oude zieke moeder grote geldbedragen heeft gestolen. SBS heeft met met het uitzenden van deze aflevering onrechtmatig gehandeld ten opzichte van de zoon.’

De rectificatie moet ook 103 dagen lang op de website van de zender staan. Dat is net zo lang als de uitzending van Stegeman op de Bres online stond. De man eiste ook een schadevergoeding van 10.000 euro, maar dat verzoek is door de rechter afgewezen. SBS Broadcasting moet wel de proceskosten betalen. 

Bron: RTV Noord/BM

Bericht delen