Dinsdag 16 januari 2018

SBS en Disney verlengen exclusieve deal

SBS Broadcasting heeft de huidige exclusieve deal met Disney-ABC International Television verlengd. Hiermee verzekert SBS zich de komende jaren van premières van topfilms, animatiefilms en topseries voor haar drie zenders: Net 5, SBS 6 en Veronica.

In de overeenkomst zijn ook de SVOD rechten meegenomen.

De deal tussen SBS Broadcasting en Disney-ABC International Television behelst onder meer de nieuwe blockbusters The Avengers en Iron Man 3, Real Steel, Pirates of the Caribbean: On stranger Tides, The Lone Ranger en The Help. Ook grote animatiefilms als Cars 2, Monster’s University, Wreck-It Ralph en Rapunzel zijn in de toekomst op de SBS-zenders te zien. Daarnaast maken ook succesvolle titels als Up, The Incredibles, Wall-E uit de filmcatalogus van de Amerikaanse studio deel uit van de overeenkomst.

Verder maken ook nieuwe series en toegang tot het seriearchief van Disney-ABC International Television deel uit van deze deal. Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. is momenteel een hit in de VS en zal volgend jaar bij Veronica te zien zijn. SBS is de komende jaren verzekerd van het vervolg van topseries van deze studio zoals Grey’s Anatomy, Criminal Minds en Castle.

“We zijn zeer verheugd over deze overeenkomst met Disney-ABC International Television. Al jarenlang hebben we een fantastisch partnership met Disney en wij zijn zeer blij dat we onze kijkers ook de komende jaren veel kwaliteit kunnen voorschotelen”, aldus Rozan Hamaker, Hoofd Aankoop bij SBS.”

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen