Woensdag 17 januari 2018

SBS brengt dansshow InSync – Dance as one

SBS6 komt in het najaar van 2018 met de nieuwe dansshow InSync – Dance as one. De show gaat op zoek naar de allerbeste dansgroep in één van de moeilijkste disciplines: synchroon dansen.

In InSync strijden vijftien danscrews van het hoogste niveau tegen elkaar. De dansers zijn afkomstig uit alle gelederen van het dansvak: van hiphop tot klassiek en van modern tot ballroom. De jury beoordeelt vooral op hoe synchroon er gedanst wordt. Welke dansgroep is in staat om onder élke omstandigheid perfect in het gareel te blijven, en gaat er vandoor met de titel – en een grote geldprijs?

Bij sommige dansopdrachten krijgen de groepen een extra uitdaging, zoals dansen met bepaalde items – zoals paraplu’s of stoelen – of met behulp van technische innovaties zoals een oxboard. De dansgroepen moeten ook een keer buiten hun eigen genre dansen. Het doel bij elk optreden is altijd dezelfde: zo synchroon mogelijk dansen. Iedere fout is voor iedereen direct zichtbaar en doet af aan het effect. Dit alles vergt enorm veel voorbereiding.

InSync is dan ook niet alleen een talentshow, een belangrijk gedeelte van de show bestaat uit reality: de teams worden ook achter de schermen gevolgd. Hoe snel krijgen ze de act synchroon? Hoe gaan ze om met de opdrachten die ze meekrijgen? De kijker ziet de opluchting als alles klopt, maar ook de frustratie als er iemand steeds een fractie van een seconde te laat is met zijn move. Er is een speciale slowmotion camera die de jury kan raadplegen en die elke oneffenheid in het synchroon dansen genadeloos aan het licht brengt.

Een vakjury, die bestaat uit dansprofessionals, beoordeelt alle optredens. Uiteindelijk blijven er in de finale drie teams over, die strijden om de winst. Welke groep is het best op elkaar ingespeeld? Wat is de ultieme synchroon-dansgroep?

InSync wordt ontwikkeld en geproduceerd door Talpa en is in 2018 te zien bij SBS6.

Bron: SBS Broadcasting/BM

Bericht delen